WANDELROUTES FRANKRIJK BOURGOGNE MORVAN

Zes etappes door het Nationaal Park de Morvan

Tips: De Morvan (Bourgogne) is een makkelijk per auto te bereiken wandelgebied met uitstekende wandeltrajecten, veel overnachtingsmogelijkheden, door een licht glooiend landschap, niet te zwaar. Inmiddels een Nationaal Park, authentiek van karakter.
Kaarten ter plekke eenvoudig te verkrijgen. De door ons gelopen route was wat markeringen betreft prima onderhouden. Soms maakten we gebruik van een GR. Kaart: IGN 2825 OT en IGN 2723 ET, Carte Randonnée.
Accommodatie: Voor wie het belangrijk vindt: het aantal Gites met een Nederlandse bemensing is (toenemend) groot.Verder zijn er hotels, gites en chambres d'hotes in overvloed in dit gebied.

Hoogte indicatie tijdens de tocht: 200-630 m.

Afstanden tussen de etappeplaatsen: 25-30 km.
Pasen 1989: een gedeeltelijke rondtocht in hartje Morvan.

Dag 1: Marigny l’eglise - Ouroux (via Brassy)
Dag 2: Ouroux - Planchez
Dag 3: Planchez - Arleuf
Dag 4: Arleuf - St.Prix
Dag 5: St.Prix - (bij) Anost
Dag 6: Anost - Moux

bij brassy      arleuf    morvan

Bij Brassy                                                               Arleuf                                                                          klaterende beken

Onderweg: de Morvan is een streek van geschiedenis en tradities. Probeer eens een museum in een van de stadjes waar u door komt.
Lekker lopen in een weids, veelal groen heuvellandschap, bos in en bos uit en door authentieke dorpjes, af en toe een (stuw-)meer, klaterende beken. De Roches de Glenne, een imposante rotsformatie, de Mt. Genièvre (630 m.) en ……….heerlijk eten, zoals in Arleuf (hierboven).

HOME