WANDELROUTES FRANKRIJK VAUCLUSE

Vier etappes door de Vaucluse

Tips: Vanaf Amsterdam/Rotterdam zet de vroege TGV je met hoge snelheid (vooral na Brussel) halverwege de middag af in Avignon. Aan de achterkant van het station staan diverse bussen klaar die je hartje Vaucluse brengen. Wij belandden in Cereste.
Wandelkaarten: ter plekke voldoende kaarten.Gemarkeerde routes, waaronder delen van de GR’s, die in dit gebied ruim voorhanden zijn.
Wij liepen op kaarten van IGN 3242OT en 3142 OT.
Accommodatie: tijdens de route was het vinden van een slaapplek geen enkele probleem. Gites, chambres d'hotes, hotels. Wat u maar wenst ( te betalen).
Hoogte indicatie tijdens de route: tot 700m.

Maart 2000: een (bijna) rondwandeling door het heuvelachtige en met fraaie dalen en gorges versierde wijnlandschap.
Afstanden tussen de etappeplaatsen: 23-30 km.

Dag 1: Cereste - Viens
Dag 2: Viens - St.Saturnin d’Apt
Dag 3: St.Saturnin d’Apt - Gordes
Dag 4: Gordes - Fontaine de Vaucluse
           en daarna met de bus terug naar Avignon.

colorado          vaucluse boomgaard           gordes

Colorado                                                                       Van Gogh?                          Gordes

Onderweg: in het noord-westen van de Provence. De Mont Ventoux is vaak in de verte te zien.
Zandsteenformaties, het fraaie Coloradogebied, Roussilon, de levende van Gogh-fruitboomlandschappen, de Abbeye de Senanque, sfeervolle dorpjes en vaak fraai gelegen, waaronder het prachtige stadje Gordes - wel druk "in het seizoen" - en lavendelplantages in beginnende bloei.
Voor wie de tijd heeft: een bezoek aan Avignon, met het festival in juli of aan het Palais des Papes is best de moeite waard....

 

HOME