WANDELROUTES IERLAND KERRY WAY

Vijf etappes van de Kerry-way

Tips: een vlucht naar Cork met de Ierse prijsvechter, de bus naar het centrale busstation van Cork en dan de bus naar Killarney.1,5 uur.

De Kerry-way is een goed gemarkeerde wandelroute van ongeveer 215 kilometer lengte op het Iveragh schiereiland in ZW-Ierland. De route biedt frequent uitzicht op de Mac Gillycuddy’s Reeks, de hoogste bergen van het land.
Naarmate je verder naar het westen loopt biedt de route bijzonder fraaie uitzichten op de Dingle-bay en op het bovenliggende Dingle-schiereiland. Uiteindelijk is ook de Atlantische Oceaan te bewonderen.
De route maakt gebruik van “old paths” en “green roads” maar kent, met name rondom de etappeplaatsen, in toenemende mate asfaltwegen.
Ierland maakt een snelle economische groei door, met alle welvaartssymbolen vandien, inclusief de voor wandelaars vaak vervelende omleidingen, hekken en opgepoetste tweede huisjes. Wat niet wegneemt dat de route het bijzonder waard is te worden belopen.
Kaarten: Wij liepen op Ordnance Survey Ireland serie, nummers 83 en 78.
Onderdak: Het onvolprezen B&B-system regelt veelal je onderdak de volgende dag! Al dan niet met warm eten.
Hoogte-indicatie: Je wandelt nooit hoger dan zo’n kleine 400 meter.

October 2015: vijf etappes van de Kerry-way.

De afstand tussen de hieronder genoemde plaatsen varieert van 17 tot 29 kilometer.

Dag 1: Killarney - Black Valley
Dag 2: Black Valley - Lough Acoose
Dag 3: Lough Acoose - Glenbeigh
Dag 4: Glenbeigh - Cahersiveen
Dag 5: Cahersiveen - Waterville
En met de bus van 07.30 uur, de volgende dag, terug naar Killarney (twee uur hobbelen).

Lough Leane           Black Valley         dingle bay

Killarney Lough Leane                                               Black Valley                                                               Dingle-bay

Onderweg: Muckross House Killarney, een 19-eeuws herenhuis met prachtige tuinen, Lough Leane, de Torc watervallen, de verlaten Black Valley en de fraaie doorsteek over de Maggillycuddy’s en het belonend uitzicht op Lough Acoose, the Windy Cap, in ‘t zicht van Glenbeigh en hierna het zicht op de Dingle-bay lopend over een bijzonder fraaie hoogvlakte bij Drung Hill. Om tenslotte via de turfvelden de Oceaan te zien! Wat wil je nog meer………..
Korte dialoog met de B&B eigenaar in Black-Valley: “ Sir, you live in paradise!”........ “Well.….in summer it’s green, in winter it's brown, nothing changes……….”

HOME