WANDELROUTES IERLAND

Vier etappes van de Wicklow-way

Tips: Deze tocht start bijna op de landingsbaan van Dublin-airport. Wij begonnen in het zuiden, in Tinahaly en liepen richting Dublin. Van Dublin airport met de bus naar het treinstation, de trein naar Rathdrum, daar de bus naar Tinahaly. De gedachte jeugdherberg aan het eind van dag 1 bleek gesloten, maar de gastvrije B&B in Tinahaly haalde ons weer op en bracht ons de volgende dag terug.
De kaart: de Ordnance Survey of Ireland, nr. 56 en 62, 1:50.000. Goede bewegwijzering onderweg.De hele route is ongeveer 130 km. lang en eindigt (of begint) in Clonegal, county Carlow.
Accommodatie: B&B's. In elke etappeplaats is er wel eentje.

Hoogte-indicatie onderweg: 100-630 m. Afstand tussen de etappes: 20-25 km.

Dag 1: Tinahaly - Aghavannagh
Dag 2: Aghavannagh - Laragh
Dag 3: Laragh - Roundwood
Dag 4: Roundwood - Enniskerry

Vanuit Enniskerry de bus naar Dublin-Treinstation; hier overstappen op de airport-bus.

Tinahaly         djouce mountain        

Bij Tinahaly                                                                Djouce Mountain                                                       Lough Tay

Onderweg: Iers groen, de Ow-river, de Glannmalure valley, de Round tower van Laragh, het prachtige Lough Tay. Door “a patchwork of many different landscape types”. En sommige stukken die compleet verlaten zijn ( " high, heathery moorland"). Sommige stukken kunnen nat en/of modderig zijn. Tot slot een fraaie oversteek (planken) over de Djouce Mountain: een hoogtepunt.

HOME