WANDELROUTES ROEMENIË, Transsylvanië

Diverse dagwandelingen vanuit het dorp Racatau, hoogvlakte van Marisel

Tips: Een autoreis duurt twee dagen, waarbij het vooral de tweede dag uitkijken is voor hooiwagens op de snelwegen van Roemenië. Afstand vanaf Utrecht: 1700 km.Vliegen kan ook. B.v. naar Cluj-Napoca. En dan proberen in dit kleine dorp te komen.
Wandelkaarten: Indruk dat bruikbare wandelkaarten , tenminste voor het gebied waar wij liepen, (nog) niet optimaal aanwezig zijn.Wij maakten in 2000 gebruik van de diensten van een gids. In Cluj zijn inmiddels goede kaarten van het gebied verkrijgbaar. Zoals: Cluj şi Vlădeasa, Dimap Erfatur, schaal 1:70.000.
Accommodatie: een chalet in het dorp Racatau, een kilometer of 45 ten zuidwesten van Cluj. Inmiddels wordt dit chalet niet meer verhuurd.
We besteden hier toch enige aandacht aan omdat de omgeving zich prima leent om mooie wandelingen te maken.Vooral de hoogvlaktes van de Marisel.

Tussen Huedin en Gilau, zeg maar de noordelijke grens van het gebied, komen steeds meer mogelijkheden voor overnachting en onderdak. Van daaruit is het gebied ook prima te bezoeken.

MARISEL   racatau

Hoogvlakte van Marisel                                                                          Racatau

Onderweg: Pasen 2000: diverse wandelingen vanuit een chalet in het dorpje Racatau. Het chalet lag op een eilandje in een klaterend bergriviertje in het dorp Racatau, een kilometer of 45 ten zuidwesten van Cluj. Omgeven door bijzonder fraaie, groene, toppen van de Transsylvanische bergen is dit één van de meest idyllische plekken die we kennen.
De hoogvlakte is een groot plateau waar veel boeren wonen (veeteeelt). Een enorm plateau met kilometers wandelpaden; wilde natuur wisselt af met agrarische activiteit, weiden, schaapherders; de kalksteen ondergrond zorgt voor bijzondere planten.

HOME