Wandelroutes Tsjechië

Vijf etappes door het zuid-westen van de Bohemen, Sumava NP.

Vijf etappes door het zuid-westen van Tsjechie. Startpunt voor deze rondwandeling is het fraaie stadje Sucice aan de Otava-rivier. Zoals vele steden in Tsjechie kent Sucice een fraai, oud centrum met een aantal fraai gerestaureerde gebouwen, waaronder de St. Wenceslaskerk.

Tips: het wandelgebied is met de auto prima te bereiken via de Duitse snelwegen (ong. 900 km. vanaf Utrecht).
Accommodatie: wij liepen deze tocht in 1990. Toen was het nog af en toe een probleem onderdak te vinden. Inmiddels zijn er onderweg in de etappeplaatsen voldoende slaapplaatsen te vinden: hotels, B&B's, "Zimmer frei", verzin 't.
Kaarten: wij gebruikten de Šumava Železnorudsko, Olympus, edice KTT, nr. 64, schaal 1:50.000.Kaarten zijn veelal in diverse kiosken of boekwinkels te verkrijgen. Onderweg zijn de markeringen (strepen in allerlei kleuren) prima aangegeven. Op bomen, palen, gebouwen, etc. Soms, op belangrijke knooppunten, zijn ware "kunstwerken" van houten richtingsborden geplaatst. Tsjechie is een wandelland bij uitstek!

Hoogte-indicatie onderweg: tot 902 m.

Pasen 1990: een rondwandeling door zuid-west Bohemen. Afstand tussen de etappeplaatsen: ongeveer 15 - 20 km 

Dag 1: Susice - Kasperske Hory, via Hrad Kasperk
Dag 2: Kasperske Hory - Rejstejn
Dag 3: Rejstejn - Srni (of: Crni)
Dag 4: Srni - Stachy
Dag 5: Stachy-Susice                                                                                                                         

         Kasperske Hory                                                    Bij Srni                                                                    Otava-rivier 
                                                                   

Onderweg: een sterk glooiend landschap, met veel kasteeltjes. Soms dichte (oer-)bossen, dan weer riante panorama's. Plateaus met veengebieden. Een fraai wandelpad langs de Otava-rivier.Moerassen en oude gletsjermeren. Een erg gevarieerd landschap!

HOME