Rota Vicentina Portugal Visserspad

Portugal

Vijf etappes van de Rota Vicentina, de wandelroute langs de kust, Portugal. Deel 2.

Vijf etappes van de Rota Vicentina, de wandelroute langs de kust van Portugal, in Alentejo en Algarve. Ook wel het Visserspad genoemd.Een wandelroute langs en over vele kliffen, soms een stuk door het binnenland, door een machtig en indrukwekkend kustlandschap. Over paden en paadjes zoals vissers die gebruikten voor hun visplek of voor de lokale bevolking - en nu de toerist ! - om bij het strand te komen. Ook na deel 1 (vijf etappes) blijven de uitzichten imponerend en de temperaturen heerlijk.
Klik hier voor deel 1 van de route.
Tips: een vlucht naar Faro - vanaf Rotterdam bv - en vanaf het vliegveld in Faro met een van te voren gehuurd taxi-busje naar Odeceixe. 125 km., ongeveer 1,5 uur rijden. Het beginpunt van onze tocht.
Kaart: de route is prima bewegwijzerd. Map-naam: mapa Rota Vicentina, Scale 1:55.000, Centro de informacäo Geospacial do Exército.
Accommodatie: wij maakten gebruik van de diensten van Pelgrimroutes.nl Hotels in de dorpen langs de route. En bagagevervoer.
Hoogte-indicatie: de hoogteverschillen zijn klein. Het lang lopen over de rulle duin-zandpaadjes kan best lastig zijn. Maar ja,......

April 2018: vijf etappes van de Rota Vicentina Portugal.

Dag 1: Odeceixe - Aljezur....................25 km
Dag 2: Aljezur - Arrifana......................18 km
Dag 3: Arrifana - Carrapateira............18 km
Dag 4: Carrapateira - Vale do Bispo...22 km
Dag 5: Vale do Bispo - Sagres........  ...20 km (via Cabo de São Vicente)

Onderweg: een prachtige wandeltocht langs de kust. In het voorjaar een explosie van bloemen, met op de achtergrond de diepblauwe oceaan. De diversiteit aan strandjes, baaien, machtige rotspartijen en steeds weer fraaie panorama's. De naar vissen duikende vogels.
Kleine stroompjes die via onderaardse gangen uit de rotsen komen. De dorpen in de blauwe en witte kleuren, waar je prima vis en "seafood" kunt eten.
Sommige trajecten zijn redelijk zwaar vanwege het rulle duinzand. Ook kun je soms kiezen voor een alternatief over het strand.
Trajecten door een stukje binnenland met groene heuvels, akkers, irrigatiekanaaltjes, aanplantingen van de kurkeik en de citrus, soms dichte bossen, poeltjes en beekjes.

En op de laatste dag zicht op de vuurtoren van Cabo de São Vicente, de meest zuid westelijke punt van Europa. Deze wind-gestraalde en bestormde landtong is precies wat bezoekers verwachten. Tot in de 14e eeuw werd het beschouwd als het einde van de bekende wereld.

Deze route langs de kust is wat ons betreft de mooiste in z'n soort!

Hier eindigt ook de Via Algarviana.

Meer weten over deze wandelroute de Rota Vicentina?

Klik hier voor deel 1 van deze route.

Hieronder een filmische impressie van de Rota Vicentina: