Corsica

Vijf etappes van deze wandelroute op Corsica, Frankrijk: Mare a Mare Sud

Tips: Met de stunttarieven van de vliegtuigmaatschappij naar Marseille, de bus naar het centrum van de stad, een half uurtje lopen naar de haven en met de nachtboot (12 uur varen) naar Ajaccio. Drie kwartier na aankomst van de ferry - de volgende dag dus - vertrekt de bus naar de andere kant van het eiland, naar het stadje Porto Vecchio en hier begint ook de route “Mare a Mare Sud”, van kust naar kust.

Kaart: La Carte Touristique Locale nr.74 op schaal 1:100.000. Beetje moeilijke schaal...... De bewegwijzerde route is uitzonderlijk mooi en geen moment vlak.
In het vroege voorjaar nog een aangename temperatuur, de sneeuw ligt op de toppen van de hogere bergen en aan het strand kun je zonnen. 
Accommodatie: niet alle gites zijn in maart al open - 't is Frankrijk - , maar plek is er wel te vinden. De plaatselijke supermarkt weet “alles” over overnachtingsplekken. En anders de postbode.

Maart 2003: een van-kust-naar-kust wandeling op Corsica.

Hoogte indicatie tijdens de tocht: van zeeniveau tot 1171 m.( dag 2 )
Afstanden tussen de etappeplaatsen: ongeveer 15-18 km.

Dag 1: Porto Vecchio ( 140 m.) - Cartalavone ( 1020 m.)
Dag 2: Cartalavone - Levie ( 610 m. )
Dag 3: Levie - Jellicu (of: Jalicu)
Dag 4: Jellicu - Ste Lucie de Tallano ( 450 m.)
Dag 5: Ste Lucie de Tallano - Burgo ( 190 m.)
En de bus naar Ajaccio.

Onderweg: varkens, veel varkens…..en rivieren vol smeltwater, verscholen dorpen, het beroemde struikgewas de maquis, de besneeuwde toppen in de verte, archeologische opgravingen, bloeiende planten, ja wat al niet……...In Jellicu zetelt Pierot, paardenfokker en varkenshouder, hoog in de bergen, met z’n Gite d’étappe: een boeiend figuur.
Niet voor niets wordt Corsica lle de Beauté (Eiland van de Schoonheid) genoemd.

Klik hier voor een verslag over de Mare e Monti, Corsica