Corsica

Vijf etappes van deze wandelroute op Corsica: Mare e Monti

Tips: Met de stunttarieven van de vliegtuigmaatschappij naar Marseille, de bus naar het centrum van deze stad, een half uurtje lopen naar de haven en met de nachtboot (12 uur varen) naar Ajaccio. De bus, tevens postvervoerder, brengt je een half uur na aankomst van de ferry naar Marignana waar wij de route oppakten. 
Kaart: La Carte Touristique locale nr.73, schaal 1:100.000. Het deel van de “Mare e monti “ door ons gelopen is van een uitzonderlijke schoonheid, zeker het laatste stuk dat een steeds wisselend uitzicht biedt op de Reserve Naturelle de Scandola, een door de Unesco erkend natuurgebied. De route is gemarkeerd. Soms was het zoeken naar de markering (oranje strepen). De route is geen moment vlak!!
Accommodatie: gîtes en een soort “bunkhouse” in Girolata.

April 2004: een deel van de Mare e monti. In april is de natuur nog “groen” en de temperatuur draaglijk. Zomers kan het 40 graden of meer worden: te warm om te lopen. De meeste gîtes d’etappe openen per 1 april.
Hoogte-indicatie tijdens de tocht: van zeeniveau tot 1102 m.

Afstanden tussen de etappes: ongeveer 10-15 km.

Dag 1:  Marignana - Ota ( via Evisa en de Gorges de Spelunca)...11km
Dag 2:  Ota - Serriera....11 km
Dag 3:  Serriera - Curzu....8 km
Dag 4:  Curzu - Girolata *....13 km
Dag 5:  Girolata - Bocca a Croce (via de Variante)
             en van hier via Porto naar Ajaccio per bus.

             * Girolata is enkel per voet of per boot te bereiken. Op afspraak en bij goed weer kan de boot je naar
                Porto brengen van waaruit twee keer daags een bus naar Ajaccio.

Onderweg: De Gorges de Spelunca, indrukwekkende hoogten en dalen in allerlei rotsformaties en -kleurencombinaties, verscholen bergdorpjes, klauteren over richels, een stukje strand, panorama’s met een diepblauwe zee, gele brem, vijgenboomgaarden en olijven en aan het eind de machtige “rode” rotsen van Scandola in een diepblauwe zee, van een niet te beschrijven schoonheid. Deze tocht biedt de wandelaar, hoewel zwaar, zowat alles!