Duitsland

Drie etappes van de Rheinsteig (langs de Rijn), Duitsland

Drie etappes van deze wereldberoemde wandelroute langs de Rijn. Van Kestert naar Lorch. Onder andere als arrangement te boeken via het hotel in St. Goarshausen-Heide. (bagagevervoer, alle maaltijden, kaart e.d.).
Een wandeltocht met fenomenale uitzichten, langs diverse burchten, met af en toe pittige stijgingen.
Tips: zowel per auto als met het openbaar vervoer (trein naar Koblenz en dan nog even verder met een lokaal spoor) een makkelijk te bereiken wandelgebied.
Accommodatie: hotels in de etappeplaatsen.
Kaart: Rheinsteig 2 , Lahnstein-Wiesbaden, schaal 1:25.000. Publicpress.
De route is perfect bewegwijzerd.
Hoogte-indicatie: tot 350m.

Mei 2014: drie etappes van de Rheinsteig. Van noord naar zuid.

Dag 1: Kestert - St Goarshausen - Heide………………….16 km
Dag 2: St Goarshausen Heide - Kaub…………………..…..22 km
Dag 3: Kaub - Lorch…………………………………...…….........13 km

Tussen deze etappeplaatsen loopt een trein. Met een beetje geluk is ook een terugtocht per boot te regelen   (twee keer met een mini-cruiseboot: “ het reisje langs de Rijn….”)

Onderweg: een landschappelijk zeer afwisselende route, in het Oberen Mittenrheintal, misschien wel het mooiste stuk van de hele route (320 km, van Bonn naar Wiesbaden). Op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Langs diverse burchten, wijngaarden en door fraaie dorpjes. Met veelvuldig een imposante blik op de Rijn. Over goed onderhouden en perfect gemarkeerde paden. Dag 2 is pittig en kent vele stijgingen. Met onder andere een bezoek aan de Lorelei. Voer voor diverse legendes en verhalen.
Fraai is de afdaling naar Kaub, over het zogenoemde Rheingauerpfad. In Kaub kun je de Burcht Pfalzgrafenstein bezoeken, te bereiken  met een kort boottochtje om vervolgens door te lopen naar Lorch.