Wandelroute Duitsland Moezel Saar

Duitsland

Een rondwandeling tussen Moezel en Saar, Duitsland

Vier etappes van een rondwandeling in het Moezel-gebied, twee langs de Moezel, een oversteek richting de Saar door o.a. het Leukbachtal en via het dal van de Mannebach terug naar het startpunt. 
Tips: vanuit Nederland een per auto makkelijk te bereiken wandelgebied. Of te bereiken met de trein, naar Trier en dan nog even met het lokale spoor naar Konz.
Accommodatie: hotels in de etappeplaatsen. Wij maakten gebruik van een zgn. Pauschal-angebot van Saar-Obermosel-Touristik. Inclusief bagagevervoer (als u dat wenst).
Kaart: de route is perfect bewegwijzerd. Handig is de meegeleverde kaart, Karte 1, Moselsteig, Perl-Trier, schaal 1:25.000. Landesamt fur Vermessung und Geobasisinformation Rheinland-Pfalz.
Hoogte-indicatie: tot 393 m.

April 2016: een rondwandeling in het Moezel-gebied.

Dag 1: Konz - Nittel, via de Moselsteig…………………….21,5 km
Dag 2: Nittel - Palzem, via de Moselsteig………………...14,0 km
Dag 3: Palzem - Saarburg  ……………………………………...22,0 km
Dag 4: Saarburg - Konz  ..………………………………….…....21,0 km

Onderweg: De Saar ontspringt, evenals de Moezel, in de Vogezen in Frankrijk en in de benedenloop stromen beiden rivieren door een fraai landschap waar het prima wandelen is.
Twee fraaie etappes langs de Moezel, op hoogte, met vooral op dag 2 mooie uitzichten op de Moezel en Luxemburg. De zogenoemde Felsenweg aan het einde van dag 1 door het natuurgebied de “Nitteler Felsen”. Wijnbergen, bossen en weilanden en af en toe pittige klimmetjes.
De etappe richting de Saar, dag 3, door boerenland, heuvelachtig, is fraai. Vooral begin mei, als de fruitbomen nog bloeien en de koolzaadvelden knalgeel kleuren. Het Leukbachtal, dag 3, mag je met recht idyllisch noemen. Deze etappe eindigt is Saarburg, met haar historische binnenstad en burcht.
Dag 4 gaat vooral door het mooie Mannebachtal, langs Tawern ( Romeinse opgravingen en reconstructies van Romeinse gebouwen, even van de route af) om tenslotte te eindigen in Konz, waar de Saar en de Moezel bij elkaar komen.
Veel mogelijkheden voor iets te eten en/of te drinken onderweg zijn er niet. Of ze zijn “tussen de middag” gesloten.