Griekenland

Een zesdaagse wandeltocht door het zuid westen van Kreta. Door kloven, langs de rotsachtige kust, over afgelegen stranden, langs historische plaatsen in het binnenland en - in het voorjaar - met vele bloemenzeeën. 
Advies: met een low cost airline naar Chania (vanaf Weeze/Düsseldorf - b.v.). En vervolgens met het openbaar vervoer (taxi, bus of geregeld vervoer) naar Chora Sfakia, waar wij onze wandeltocht begonnen (ongeveer 2 uur vanaf vliegveld Chania). Wij hebben voor deze wandeltocht veel gebruik gemaakt van de diensten van de Happy Walker (advies, overnachtingen, transport en informaties over de route). Een reisbureau dat het eiland goed kent.
Accommodatie: “rooms”, hotels. Daar zijn er genoeg van in de (onze) etappeplaatsen.
Kaart: Hiking map Lefka Ori (White mountains), Sfakia, uitg. Anavasi, nr. 10.11. Schaal: 1:25.000, GPS compatible.

April 2013: een zesdaagse wandeltocht door een oneindig gevarieerd landschap, met in het voorjaar draaglijke temperaturen. 
Hoogte-indicatie: van zeeniveau tot 1130 m. (dag 6)

Met de vroege bus uit Chora Sfakia naar Imbros (25 min.)
Dag 1: Imbros (780 m.) - Imbros kloof - Chora Sfakia - Loutro......19 km. km.
Dag 2: Loutro - Livaniana (250 m.) - Aradena - Agia Katarini (650m) - Loutro......16 km.
Dag 3: Loutro - Agio Roumeli (via de E4, kustpad).......15 km
Dag 4: Agio Roumeli - Samaria kloof (vv op en neer) - Agio Roumeli..tot  .......18 km.
Dag 5: Agio Roumeli - Agios Ioannis - Anopoli- Chora Sfakion........27 km.
            Laatste 10 km. kan ook per -b.v.- taxi. Op Kreta is iedereen “taxi”……..
            De volgende dag: met de vroege bus uit Chora Sfakia naar Imbros.
Dag 6: Imbros (780 m.) - 1130 m. - Sfakiana kloof - Chora Sfakia.........18 km

Onderweg: fraaie wandelroutes door verschillende kloven, waaronder de wereldberoemde Samaria-kloof, maar ook minder bekende doch zeker niet minder mooie kloven, zoals de Imbros-kloof, de Aradena-kloof of de Sfakiana-kloof. Soms gebruik makend van de E4, het kustpad-gedeelte, soms een stukje asfalt. Of van door plaatselijke verenigingen onderhouden wandelroutes (markeringen). Langs ikonostasis, kerkjes, (resten van) de vroegere minoische stad Aradena (bronstijdbeschaving), langs stille strandjes, door bloemenzeeën. Het kerkje van Agios Pavlos, dag 3. Het oude Turkse fort in Agio Roumeli. Soms door pijnboom– en cipressenbossen en olijfplantages. En - zeker na flinke beklimmingen - die fantastische uitzichten op de blauwe Middellandse Zee (Lybische Zee) en de Witte Bergen.