Wandelroute Roemenie Transsylvanie

Roemenië

Diverse dagwandelingen vanuit het dorp Racatau, Roemenië

Tips: Een autoreis duurt twee dagen, waarbij het vooral de tweede dag uitkijken is voor hooiwagens op de snelwegen van Roemenië. Afstand vanaf Utrecht: 1700 km.Vliegen kan ook. B.v. naar Cluj-Napoca. En dan proberen in dit kleine dorp te komen.
Wandelkaarten: Indruk dat bruikbare wandelkaarten , tenminste voor het gebied waar wij liepen, (nog) niet optimaal aanwezig zijn. Wij maakten in 2000 gebruik van de diensten van een gids. In Cluj zijn inmiddels goede kaarten van het gebied verkrijgbaar. Zoals: Cluj şi Vlădeasa, Dimap Erfatur, schaal 1:70.000.
Accommodatie: een chalet in het dorp Racatau, een kilometer of 45 ten zuidwesten van Cluj. Inmiddels wordt dit chalet niet meer verhuurd.
We besteden er op deze site toch enige aandacht aan omdat de omgeving zich prima leent om mooie wandelingen te maken.Vooral de hoogvlaktes van de Marisel.

Tussen Huedin en Gilau, zeg maar de noordelijke grens van het gebied, komen steeds meer mogelijkheden voor overnachting en onderdak. Of ten zuid-oosten, bijvoorbeeld Cheile Turzii. Een diepe canyon, gorge, kloof, incl. het riviertje, meestal in de schaduw met prachtige uitzichten op de hoger gelegen bergen.
Van daaruit is het gebied ook prima te bezoeken.

Onderweg: Pasen 2000: diverse wandelingen vanuit het dorpje Racatau. Het chalet lag op een eilandje in een klaterend bergriviertje in het dorp Racatau, een kilometer of 45 ten zuidwesten van Cluj. Omgeven door bijzonder fraaie, groene, toppen van de Transsylvanische bergen is dit één van de meest idyllische plekken die we kennen.
De hoogvlakte is een groot plateau waar veel boeren wonen (veeteelt). Een enorm plateau met kilometers wandelpaden; wilde natuur wisselt af met agrarische activiteit, weiden, schaapherders; de kalksteen ondergrond zorgt voor bijzondere planten.
Mogelijk brengt dit verslag u op een idee. Gezien de vele veranderingen ter plekke is de waarde van de informatie beperkt. Maar de schoonheid van de omgeving niet minder....!
Laat u anders inspireren door de Roemeense Rhapsodie nr 1 in A major van George Enescu, uitgevoerd door orkest o.l.v Mariss Jansons. Tip: luister tot het eind, 't-is maar 12 minuten, en voel Roemenië.......