Engeland

Vijf  aaneengesloten dag-wandelingen, een rondwandeling, door het Exmoor Nationaal Park in het zuidwesten van Engeland. Deels gebruik makend van het South West Coastpath, deels van de Two Moors Way. Gemarkeerde routes door een uniek landschap van heide, heuvels, bossen, valleien en landbouwgronden.
Tips: vliegen naar Bristol, de bus naar het treinstation, de trein naar Taunton, de bus naar Minehead en tot slot de bus naar Porlock, waar wij onze route begonnen. Vliegen naar Exeter kan ook.
Kaarten: de OL9 , Ordnance Survey, schaal 1:25.000.
Accommodatie: voldoende B&B’s, guesthouses, hotels of campings. Men regelt graag het onderdak voor de volgende dag voor je.

Augustus 2011: vijf wandeltochten door een uniek en gevarieerd landschap met hoogveen, bossen, riviertjes, in augustus bloeiende heide en met de fascinerende kliffen aan de kust.
Hoogte-indicatie: van zeeniveau tot 519 m. (dag 5, Dunkery Beacon).

Dag 1: Porlock - Brendon  (deels via het kustpad)..................18 km.
Dag 2: Brendon - Lynton (o.a. via de East Lyn River)..............13 km.
Dag 3: Lynton - Simonsbath (via de Two Moors Way)............22 km.
Dag 4: Simonsbath - Exford (deels via de Two Moors Way)..18 km.
Dag 5: Exford - Porlock (via Dunkery Hill)................................18 km.

Onderweg:De uitzichten langs de kust, de eindeloze en mysterieuze paarse heidevelden, moerassen, riviertjes met bloemrijke oevers, watervallen, de kerk van Countisbury, en - vanzelfsprekend - de porties scones met clotted cream in the tea garden………