Wandelroute Engeland Devon

Engeland

Vijf wandel - etappes door het graafschap Devonshire, Engeland

Vijf aaneengesloten dag-wandelingen door het graafschap Devonshire. Drie dagen langs de kust, via het South West Coast Path  en twee dagen via de East Devon-way. Zoals gebruikelijk in Engeland: langs goed gemarkeerde routes en amper gebruik (moeten) maken van asfalt. 
Advies: een vlucht naar Exeter (hoofdstad van het graafschap) , de bus naar het centrum van Exeter en vervolgens de bus naar Exmouth, waar wij onze wandeltocht begonnen (35 min.). Met de trein naar Exmouth kan ook.
Kaarten: wij liepen op de Ordnance Survey Explorer kaarten nrs. 115 en 116, schaal 1:25.000.
Accommodatie:  B&B’s, hotels, guesthouses, waar uw voorkeur maar naar uitgaat. Er is voldoende slaapgelegenheid onderweg.

April 2012:  een vijfdaagse wandeltocht in Oost Devon, deels langs de Jurrasic Coast, deels door het glooiende boerenland van het graafschap. Bijna een rondwandeling.

Hoogte-indicatie: van zeeniveau tot 180 m.

Via het South West Coast Path:

Dag 1: Exmouth - Sidmouth……………….19 km
Dag 2: Sidmouth - Beer…………………..….14 km
Dag 3: Beer - Lyme Regis………………..….16 km

Via de East Devon-way:

Dag 4: Lyme Regis - Colyton……………....15 km
Dag 5: Colyton - Sidbury…………………....16 km

Met de bus(-sen) naar Exeter airport.

Onderweg: De East Devon Area valt in de categorie "Outstanding Natural Beauty (AONB) landscape", waaronder de kust met grillige kliffen (Unesco werelderfgoed lijst) waarin te zien is hoe deze zich in de loop der miljoenen jaren heeft ge- en vervormd.
Het kust-pad dat - op een paar onderbrekingen na - steeds zicht biedt op de zee en het strand. Vooral de tweede dag is het volop stijgen en dalen.
De etappe naar Lyme Regis gaat door de National Nature Reserve Downland Cliffs, oftewel: veel bos en struikgewas.
De twee etappes via de East Devon-way gaan door het glooiende, eeuwenlang door boeren bewerkt land met vele authentieke dorpen.
De traditionele huisjes met rieten daken van Devon, dorpjes uit de Saksische tijd, oude kerken, prehistorische heuvelforten, eikenhouten-balken-cafés, lommerrijke steegjes en prachtige vergezichten op glooiende groene heuvels.

Meer weten over de wandelroutes in Devon: East Devon Way en South West Coast Path?

Op dag 2 loopt u over de prachtige kustlijn richting Beer: